YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Ispanaklı milföy
12 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı susam
4 çorba kaşığı çörek otu İçi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Karabiber
500 gr. ıspanak yaprağı
1/2 demet dereotu
Tuz
Tartolet kalıplarının içini yağlayın, susam ve çörekotu serpin. Milföy hamurlarını kalıpların büyüklüğünde kesip kalıplara yerleştirin. Üzerlerini yağlı kağıtla kapatıp bakliyat koyun. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğanı tereyağında soteleyin. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber ilave edip beş dakika kavurun, kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Milföylerin yarısına ıspanaklı karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerlerine kapatın.

Havuçlu helva tatlısı
2 adet havuç
200 gr. tahin helvası
4 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın
Havuçların kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Helvayı çatalla ezin. Elmayı rendeleyin. Helvaya elma, havuç, limon suyu ve tarçını ilave edip karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.