YAZARA MAİL GÖNDER Sütlü tavuk güveci

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuk etlerini, kuşbaşı doğrayıp yağda kavurun. Kimyon, kırmızı biber, un ve sütü ekleyin. Ardından kaşar peynirinin yarısını koyup pişirin. Ocaktan alıp küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerine artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Pekmez tatlısı
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı un
350 gr. pekmez
2 su bardağı ceviz içi

Unu, margarinde hafifçe sararana kadar kavurun. Daha sonra ceviz ve pekmezi aynı anda katıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak macun kıvamına getirin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.