YAZARA MAİL GÖNDER Meyveli kaygana

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz İç malzeme için:
2 adet armut
2 adet elma
10 adet kuru erik
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker

Süt, toz şeker ve tuzu çırpın, eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Tavayı tereyağıyla yağlayın, harçtan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Tüm harç bitene dek işleme devam edin. Elma ve armutların kabuklarını soyup dilimleyin, üzerine sıcak suda bekletilmiş erik ve toz şeker ekleyin. Karıştırarak beş dakika pişirin. Üzerine cevizleri ekleyip ocaktan alın. Kayganaları üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun.


***


Bulgurlu ıspanak salatası


MALZEMELER
1.5 çay bardağı bulgur
1 demet taze soğan
1 demet ıspanak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 diş sarımsak

Ispanak, taze soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Ezilmiş sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Sarımsakların kokusu gidince tavadan alın. Yeşillikleri tavaya alıp kavurun. Bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine limon suyu dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.