MALZEMELER
3 adet havuç
1 adet elma
4 adet patates
6 çorba kaşığı tereyağı
1 adet acı sivri biber
1 çay bardağı irmik
3 adet yumurtanın sarısı
3 adet yufka
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Bir tutam toz şeker
Çörekotu
Haşlanıp ezilmiş patates, irmik, iki adet yumurta sarısı ve tuzu karıştırın. Tereyağının yarısıyla rendelenmiş havuç, elma ve kıyılmış biberi soteleyin. Tuz, karabiber ve şeker ekleyip beş dakika sonra ocaktan alın. Yufkalara kalan tereyağını sürüp üst üste koyun. Üzerine patatesli harcı ve havuçlu harcı yayıp rulo yapın. Üzerine tereyağı sürüp 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kalan yumurta sarısı ile kremayı karıştırıp böreğin üzerine sürün, çörekotu serpin. Yeniden fırına verip pişirin.
PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI
MALZEMELER
4 adet orta boy domates
1 paket labne peyniri
100 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı çiğ krema
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
Domatesleri üstten kapak şeklinde kesip içlerini temizleyin. Peynirleri, domates içlerini ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Kıyılmış dereotunu, kremayı ve kişnişi de ekleyerek tatlandırın. Bu karışımı domateslerin içine doldurun. 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.