Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
1'er adet kabak, pırasa, havuç
1'er demet maydanoz ve dereotu
3'er çorba kaşığı yoğurt ve tereyağı
3.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber
Pul biber
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Tuz

Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Mantarlı dolma

MALZEMELER
15 adet mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı ince bulgur
1/2 demet kuzukulağı

Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine bulguru ve dövülmüş sarımsağı ekleyip çok az su ilave ederek pişirin. Bulgur biraz pişince, kuzukulağını ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Mantarların içlerine çok az zeytinyağı damlatıp fırında 10 dakika pişirip çıkarın, bulgurlu karışımı içine doldurun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER