YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Şehriyeli karnabahar
1 adet orta boy karnabahar
1/2 limonun suyu
1 adet küçük boy soğan
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 kahve fincanı un
1 su bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp saplarını kesin. Sonra tuzlu, limonlu suda 12 dakika haşlayın. İyice süzüp geniş bir kaba alın ve çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, un, karabiber, kekik, kimyon ve tuz ekleyin. Yoğurup yarım saat buzdolabında bekletin. Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri şehriyeye bulayın. Yağda kızartıp servis yapın.

Zencefilli tavuk kanatları
8 adet tavuk kanadı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zencefil tozu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kanatları yıkayıp bir su bardağı tuzlu suyun içinde bekletin. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, zencefil, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Kanatların suyunu süzün ve bu sosun içinde bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra ızgarada ya da tavada pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.