YAZARA MAİL GÖNDER Sosyete mantısı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı margarin
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Çörekotu

Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Ispanak çorbası
MALZEMELER
300 gr. ıspanak
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı sıcak su

Kıymayı tereyağında kavurun. Soğan ve ıspanak yapraklarını ince kıyıp kıymaya ekleyin ve ıspanaklar ölene dek kavurmaya devam edin. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave ederek 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.