YAZARA MAİL GÖNDER Püreli köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 çorba kaşığı galeta unu
Püresi için:
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı kaşar peyniri

Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika kadar dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp bol yağda kızartın ya da fırında pişirin. Ardından haşlanmış patatesleri sıcakken ezin, rendelenmiş kaşar peyniri ve kremayı ekleyin. Püreyi sıkma torbasıyla köftelerin üzerine sıkarak servis yapın.

Susamlı gevrek
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
1'er çorba kaşığı susam ve çörekotu

Un, sıvı yağ ve tereyağını yoğurun, yumurtanın sarısını, şeker ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar kopartıp halka şekli verin. Susam ve çörekotunu karıştırın. Kurabiyeleri yumurta akına ve susamlı karışıma bulayın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.