MALZEMELER
250 gr. ıspanak kökü
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş dövülmüş sarımsak
10 adet mantar
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bulguru sıcak suyla ıslatıp kabartın. Dolmalık fıstıkları kavurun. Halka doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi kavurun. Üzerine ıspanak köklerini ve doğranmış mantarları ekleyip beş dakika daha kavurun. Salçayı ilave edip bir-iki çevirin. Üzerine bulgur, nohut ve fıstıkları ekleyip karıştırın.
Peynirli kremalı börek
MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ İçi için:
4 dal taze soğan
200 gr. beyaz peynir
Tuz
Karabiber
1 yumurta
2 çorba kaşığı çiğ krema
Kıyılmış taze soğan, ufalanmış beyaz peynir, çırpılmış yumurta ve çiğ kremayı karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaları tezgah üzerinde yayıp yağlı suyla ıslatın. Uzun şeritler halinde kesin, bir kenarına iç harcından koyup muska şeklinde katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.