YAZARA MAİL GÖNDER Brüksel lahanalı makarna

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 paket makarna
1/2 kg. Brüksel lahanası
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı pul biber
Tuz

Tencereye su ve tuz koyun, kaynayınca ikiye böldüğünüz Brüksel lahanalarını ekleyin. 10 dakika haşlanınca üzerine makarnayı ekleyip 12 dakika pişirin. Süzüp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağında yakılmış pul biberi dökerek servis yapın.

MADEN SULU KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao

Yumurtaları ve toz şekeri ekleyerek mikserle iyice çırpın. Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp malzemelere ekleyin ve karıştırın. Karışımı ikiye bölüp bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.