YAZARA MAİL GÖNDER Ispanaklı pirzola sarması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

10 kalem pirzola
750 gr. ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
15-20 adet mantar
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Mantarları ekleyip soteleyin. Biber, maydanoz, salçalar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp kaşar peynirini ilave edin. Ispanakların iri yapraklılarını kaynayan tuzlu suda bir dakika tutun. Ispanak yapraklarının birkaçını birleştirip yayın. Pirzolaları, kemikleri dışarıda kalacak şekilde üstüne koyun. Üstlerine mantarlı karışımdan yayın. Ispanaklarla etrafını sarın. Tepsiye dizip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

NAR EKŞİLİ EZME
MALZEMELER

2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi

Salça ve pul biberi karıştırın. İçine galeta unu, ezilmiş sarımsak ve çok az su koyup koyu ama yumuşak bir kıvam elde edin. Cevizi biraz dişe gelecek şekilde dövün ve salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.