YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuklu sebze salatası
300 gr. tavuk göğsü
200'er gr. brokoli ve karnabahar
2 adet kabak
1 adet havuç Sos için:
3 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sirke
4-5 kaşık tereyağı
1/2 limonun suyu
Tuz
Karabiber
Haşlanmış tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Sebzeleri doğrayıp az suda 10 dakika haşlayın. Sebzeleri ve tavuk parçalarını karıştırıp servis tabağına aktarın. Yumurta sarılarını, sirkeyi, tuz ve karabiberi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Bu kabı, sıcak su dolu daha büyük bir kabın içine koyup içindekileri çırparak ısıtın. Parçalara ayrılmış tereyağını katıp çırpmaya devam edin. Limon suyunu damla damla katıp karıştırın. Sosu soğutmadan salatanın üzerine gezdirin.

Nohut çorbası
1 su bardağı nohut
6 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tarçın ve kimyon
Tuz
Akşamdan ıslattığınız nohudu yumuşayana dek haşlayın, kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar robotta çekin. Tavuk suyunu kaynatıp nohudu ekleyin. Tuz ekleyip yarım saat pişirin. Üzerine tereyağını ekleyin. Birkaç dakika pişirip tarçın, kimyon ve limon suyu katarak ka
rıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.