YAZARA MAİL GÖNDER Semizotu çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 demet semizotu
1 demet taze soğanın yeşil kısımları
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
4 tatlı kaşığı krema
Tuz
Karabiber

Semizotunu temizleyip yıkayın. Saplarıyla birlikte doğrayın. Üzerine iri iri doğranmış soğan, su, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın. Blender'dan geçirip soya sosu ilave edin ve kaselere aktarın. Üzerine krema ekleyip servis yapabilirsiniz.

Muhallebili börek
MALZEMELER
1 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Su ve şekeri, 15 dakika kaynatın. Unu, yağı ve sütü kavurup üzerine şekeri ekleyin. Ocaktan alıp biraz ılınınca, yumurtayı ekleyip çırpın ve tekrar ocağa koyun, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yufkayı şeritler halinde kesin. Muhallebiyi şeritlerin bir ucuna koyup muska gibi katlayın. 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.