YAZARA MAİL GÖNDER Etli nohutlu bakla

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
8 su bardağı sıcak su
3 tane taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
125 gr. tereyağı
1 çay kaşığı safran
Tuz

Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Baklayı üç santim uzunluğunda doğrayın, 20 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra sarımsaklarla birlikte etin üzerine ekleyin. Karıştırmadan bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu; kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında baklayı yoğurtlu karışımın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.


***
BADEMLİ DONDURMA
MALZEMELER
1/2 kilo süzme yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış çiğ badem

Süzme yoğurdu sütle karıştırın, şekeri ekleyip beş dakika kadar karıştırın. Dondurucuya koyup, 30 dakika bekleyip çıkartın ve içine bademleri ekleyip karıştırın. Tekrar dondurucuya koyun. 30 dakika sonra çıkarıp karıştırın. Derin dondurucuda donana kadar bekletip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.