YAZARA MAİL GÖNDER Pazılı gözleme

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ İçi için:
1/2 kilo pazı
1 adet soğan
150 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Un, tuz ve az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru altı adet bezeye bölün, 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurları açın. Ezilmiş peynir, iri doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların üzerine sıvı yağ sürün, pazılı harcı yayın ve katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.

ENGİNAR SALATALI TAVUK
MALZEMELER

4 adet enginar
4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 su bardağı yulaf unu
7 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı hardal
3 adet limonun suyu
2 çay kaşığı toz hardal
Tuz
Karabiber

Enginarları doğrayıp limonlu suya koyun. Yulaf unu, zeytinyağının yarısı, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu sosa bulayıp 200 derece fırında pişirin. Kalan zeytinyağını, limon suyunu, hardalı, tuzu ve karabiberi çırpın. Enginarları tabağa alarak üzerine sosu dökün. Tavukları üzerine yerleştirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.