Tavukları hafifçe dövün ve tamamen ayırmadan cep şeklinde kesin. Baklayı ince ince kıyın. Kırmızı biberi küp küp doğrayın. Bakla, kırmızı biber, ufalanmış peynir, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, pul biberi karıştırın ve tavukların içlerine doldurun. Açılmasını önlemek için tavukları bir kürdanla tutturun. Ardından zeytinyağında kızartın. Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
300 gr. bakla
4 adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı beyaz peynir
1/2'şer demet dereotu ve maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Portakallı muhallebi
Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyin.
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı portakal suyu