Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı otlu ekmek

MALZEMELER
3 su bardağı un
Tuz
Su İç harcı için:
150 gr. kıyma
1 demet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 domates
Tuz
Karabiber

Un, tuz ve biraz suyu, kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. İç harcı için; doğranmış yeşil soğanı, maydanozu, dereotunu, domatesi, kıymayı, tuzu, karabiberi ve biraz sıvı yağı karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp tabak büyüklüğünde açın. Üzerine iç harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve tavada önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürün.


***

PAZILI PEYNİR KÖFTESİ

MALZEMELER
6 yaprak pazı
150 gr. lor peyniri
1 çorba kaşığı çörek otu
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dal taze nane

Pazı yapraklarını dört dakika tuzlu suda kaynatın ve süzüp soğuk sudan geçirin. Pazıları tezgah üzerinde düzgünce açın. İç malzemesi için; ince kıyılmış nane, lor peyniri, çörek otu ve zeytinyağını karıştırın. Harcı pazı yapraklarının içine kaşıkla koyup top köfte şekline getirin. Üzerine susam serpip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA