YAZARA MAİL GÖNDER Ekmekli çilek kupları

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. çilek
6 dilim Etimek
5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı vişne reçeli
1 su bardağı su

Çilekleri toz şekerle blender'dan geçirin ve bir taşım kaynatın. Su ile açılmış nişastayı üzerine ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Etimekleri küp küp doğrayıp kuplara paylaştırın. Üzerine çilekli karışımdan döküp soğutun. Daha sonra üzerine sütle çırpılmış krem şanti koyun ve vişne reçeli gezdirin.



Zeytinli püre

MALZEMELER
2 adet patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytin
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip ocakta beş dakika çevirin. Ocaktan alıp ikiye bölünmüş zeytin, kıyılmış fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.