YAZARA MAİL GÖNDER Enginarlı pilav

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

(6 kişilik)

MALZEMELER

1 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet mantar
15 adet siyah zeytin
8 adet kiraz domates
2 dal fesleğen
Kekik
Tuz

Pirincin üzerine dört su bardağı su ve tuz ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika haşlayıp süzün. Enginarları uzunlamasınca incecik doğrayın, bir çorba kaşığı zeytinyağında 15 dakika soteleyin. Ocağı iyice açıp ince doğranmış mantarları ekleyin, beş dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Enginarlı karışımı pirinçle harmanlayın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yaprakları ve kiraz domatesle süsleyin.


***
Elmalı pankek
(6 kişilik)

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1'er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yumurta, süt ve unu çırpın. Elmayı küp şeklinde doğrayın. Elma, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı; sütlü karışıma ilave edip karıştırın. Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımdan birer kepçe alarak az yağlanmış tavada iki yüzünü de pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.