Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

ÇAĞLALI ENGİNAR
500 gr. çağla
6 adet enginar
2 adet soğan
1 adet havuç
5 adet kesmeşeker
1/2 limonun suyu
3 dal kıyılmış dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Piyazlık doğranmış soğanı tencereye alın, üzerine enginarları yerleştirin. İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış çağlayı serpiştirin. Küp doğranmış havuç, kesme şeker, limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Islatılıp suyu sıkılmış yağlı kağıdı yemeğin üzerine yayın. Kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte, 40 dakika pişirin. Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın, üzerine çağlalı harcı yerleştirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyin.

FINDIKLI MUFFİN
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
Bir kabın içinde çekilmiş fındığı, toz şekeri, unu ve yumurtaları iyice karıştırın. Kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp üzerlerine birer fındık koyun. Muffinleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA