YAZARA MAİL GÖNDER Milföylü rosto

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. rostoluk dana eti
3 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. mantar
1 adet soğan
3 dal kıyılmış maydanoz
2 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı un
1 adet domates
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Biberiye
Pul biber

Eti, bir çorba kaşığı tereyağında kızartın. Tuz, karabiber ve biberiyeyi karıştırıp her tarafına sürün. Yağlanmış fırın kabına koyarak 30 dakika pişirin. Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. İnce doğranmış mantar, pul biber ve tuz ekleyerek suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp maydanoz ekleyin. Milföyleri şeritler halinde kesin. Mantarları, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayın. Eti yağlayıp mantarın üzerine yerleştirin. Üstüne doğranmış domates koyun. Milföy şeritlerini etin etrafına yerleştirip yumurta sarısı sürün. Fırında 25 dakika pişirin.

ÜZÜMLÜ PİLAV
MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Pirinci ekleyip pirinçlerin rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine üzümleri ve baharatları ilave edin. Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su ilave ederek pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.