Sebzeleri ve taze sarımsağı irice doğrayın. Maydanoz sapı, kekik ve tarhunu bir demet haline getirip mutfak ipiyle bağlayın. Eti, hiç yağ koymadan suyunu salıp çekene dek karıştırarak kavurun. Doğranmış sebzeleri, taze baharat demetini, tane karabiber ve tuzu üzerine ekleyin. Zeytinyağını gezdirip karıştırın ve ocaktan alın. Yemeği bir fırın kabına koyun; hiç su eklemeden, üzerini bir kapak veya alüminyum folyoyla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
MALZEMELER
800 gr. iri doğranmış kuzu eti
1 adet soğan
1 adet kabak
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 dal taze sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz sapı
5 dal kekik
3 dal tarhun
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Burgu kraker
Un ve yağı yoğurun; tuz, mahlep ve su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru çubuklar halinde yuvarlayıp daha sonra kendi içlerinde ikiye katlayıp burgu yapın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu ya da susama bulayın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
120 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve mahlep
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta