Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
1 kg. küçük boy taze patates
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
4-5 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Patateslerin kabuklarını soyup tencereye alın. Üzerine et, yemeklik doğranmış soğan, üçe bölünmüş sivri biber, tereyağı, dövülmüş sarımsak ve salçaları ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyon serpin. İyice harmanladıktan sonra bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.
Soğan salatası

MALZEMELER
2 adet soğan
1 çay kaşığı nar ekşisi
6 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
10 adet zeytin
2 adet domates

Soğanları yıkayıp piyazlık doğrayın. Acı suyunun gitmesi için tuzla ovun. Biber, nar ekşisi, zeytinyağı ilave edip karıştırın. İnce doğranmış maydanozu ve taze soğanı da bu karışıma ilave edin ve harmanlayıp servis tabağına yerleştirilir. Doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER