YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Reçelli çörek
* 2.5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı kuru maya
* 1 çay bardağı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı su ya da süt
* 1 yumurta
İçi için:
* 100 gr. çilek reçeli
* 1 çay bardağı fındık
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Ilık süt, kuru maya ve bir miktar unu karıştırın. Maya biraz kabarınca yumurtayı, şekeri, tuz ve kalan unu ilave ederek yoğurun. Yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın. Hamuru unlanmış bir zeminde yufka gibi açın ve üçgenlere bölün. Geniş kenarına reçel ve kıyılmış fındığı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Pazılı tavuk
* 300 gr. tavuk göğüs eti
* 4 adet pazı yaprağı
* 30 gr. dil peyniri
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 4 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber
Tavuk etlerini ince ince dövüp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pazı yapraklarının saplarını kesip iki dakika haşlayın. Tavuk etlerinin üzerine bir adet pazı yaprağı yerleştirin. Üzerine dil peyniri ve ezilmiş sarımsağı koyun. İkiye katlayıp kürdanla tutturun. Az yağda pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.