Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Taze soğanlı börek
3 adet yufka
2 demet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 adet havuç
Karabiber
1 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Tuz
Patates ve havucu rendeleyin. Beyaz peyniri rendeleyin. Taze soğanları çok ince doğrayın. Patates, havuç ve soğanları karıştırın. Üzerine rendelenmiş peyniri ve baharatları da ekleyip karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp her tarafına sıvı yağ sürerek yumuşatın. Yufkayı dörde bölün. Bir kenarına harçtan koyarak rulo yapın ve gül şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pirinç çorbası
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Suyu kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohudu katıp biraz daha pişirin. Yoğurdu bir kasede çırpın, çorbadan biraz alarak ılıtın ve sürekli karıştırarak çorbaya dökün ve iki dakika daha kaynatın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin. Naneyle süsleyerek servis yapın.

Tahinli un helvası
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz içi
Şeker
ve suyu beş dakika kaynatın ve soğutun. Unu tereyağında kavurun. Kavrulan unun rengi altın sarısına dönünce ve etrafa güzel bir koku yayınca altını kapatın. İçine tahini koyup karıştırın. Şerbeti ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA