YAZARA MAİL GÖNDER Ballı gavurdağı salatası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
4 adet domates
3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı çam balı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 çay kaşığı pul biber veya isot
1 tatlı kaşığı tuz
Arzuya göre limon suyu

Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın ve büyük bir kaseye alın. Maydanoz ve sivri biberleri de ince ince doğrayıp domateslere ilave edin. Bal, üzüm sirkesi, zeytinyağı ve arzuya göre limon suyunu ekleyip tuz, bol isot veya pul biber ile tatlandırın. İri kıyılmış ceviz içinin bir kısmını salatanın içine ilave edin. Sosunu çekmesi için yarım saat dinlendirip üzerini cevizle süsleyerek servise sunun.

Sarımsaklı köfte kebabı
MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış patates
700 gr. yağlı kıyma

Kıymayı; tuz ve karabiberle yoğurup buzdolabında bir saat dinlendirin. Elinizle uzun köfteler yapın, ızgarada ya da yağsız tavada kızartıp iki santimlik parçalara ayırın. Patatesleri ve sarımsakları ezin. Patates, sarımsak ve çırpılmış yoğurdu karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.