YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Sucuklu mantar çorbası
100 gr. mantar
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet parmak sucuk
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
6 su bardağı su
Kıyılmış soğan ve mantarları, mantarlar yumuşayana kadar tereyağında kavurun. Üzerine unu serpip karıştın ve hemen sütü ve suyu ekleyip karıştırarak 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış sucukların üzerine az su koyup üç dakika pişirin. Suyunu çekince, doğranmış sivri biberleri ekleyin. Sucuk ve biberler biraz pişince, çorbanın üzerine koyup servis yapın.

Cevizli çörek
2 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 adet yumurta
Ekmek hamurunu derin bir kabın içine koyun. İçine yumurta ve sıvı yağ ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde ince bir şekilde açın ve üzerine cevizleri döküp biraz zeytinyağı gezdirin. Hamurun her tarafına yedirin. İki parmak eninde şeritler kesip burgu yapın ve kendi ekseninde döndürerek yuvarlak bir şekil verin. Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.