YAZARA MAİL GÖNDER Patates dolması

Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Doğranmış soğanı, tereyağı ve zeytinyağının yarısıyla soteleyin. Küp doğranmış tavuk etini ilave edip sotelemeye devam edin. Kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. Doğranmış kabak, havuç, patlıcan, biberler ve bezelyeyi kalan zeytinyağında soteleyip tuzunu ayarlayın. Tavuklu karışımı sebzelerin üzerine ekleyip harmanlayın. Patateslerin kabuklarını temizleyip içlerini oyun. Tavuklu karışımı patateslerin içlerine pay edin. Üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyip patatesler yumuşayana dek pişirin.

MALZEMELER

400 gr. tavuk göğüs eti
10 adet patates
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1'er adet kabak, havuç, patlıcan
2'şer adet kırmızı ve yeşil biber
1 su bardağı bezelye
2 dal maydanoz
Tuz

Vanilyalı muhallebi
Süt, şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Nişastayı biraz suyla açın. Sütlü karışım kaynama noktasına geldiğinde nişastayı ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpın. Soğuyunca da kaplara aktarın.

MALZEMELER

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.