YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli hindi güveç

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. hindi eti
1 adet soğan
1 adet patates
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı tereyağı
4 adet sivri biber
Kimyon
Tuz
Karabiber
1/2 demet maydanoz

Doğranmış soğanı, kıyılmış sivri biberi ve maydanozu ve küçük küpler halinde kesilmiş patatesleri harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Güveçlerin üstünü yağlı kağıtla kapatın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

Yoğurtlu enginar salatası

MALZEMELER
3 adet temizlenmiş enginar
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 demet dereotu

Enginarları tuzlu ve limonlu suda 10 dakika haşlayın ve küp şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Enginarın üstüne sarımsaklı yoğurdu ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.