YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinyağlı pirinçli biber

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
750 gr. çarliston biber
4 adet kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet kesmeşeker
1 kahve fincanı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz
Biberleri ikiye bölün, çekirdek yataklarını çıkarıp iri iri doğrayın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine biberleri, kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi, kesme şekeri, tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın. Yarı yarıya yumuşayınca suyu ekleyin. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Çilekli milföy

MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
250 gr. çilek
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Oda sıcaklığında yumuşamış milföylerin içine, ikiye bölünmüş çilekleri koyup üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.