Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Patlıcanlı tavuk sarma
400 gr. tavuk eti
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı domates salçası
10 adet çeri domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr. kaşar peynir rendesi
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Patlıcanları uzun dilimler halinde kesip kızartın. Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın, baharat ve zeytinyağıyla harmanlayın. Her patlıcanın içine tavuk parçası, doğranmış sivri biber ve kaşar peyniri koyup sarın. Üzerine ikiye bölünmüş domates koyup kürdanla tutturun. Tepsiye dizin, bir su bardağı su ekleyip 190 derecedeki fırında pişirin.

Kuru dutlu acıbadem
2.5 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kasığı sıvı yağ
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı kuru dut
1 paket vanilya
Fındık, yumurta beyazı, pudra şekeri, vanilya, sıvı yağ ve robotta ezilip toz haline getirilmiş dutları yoğurarak biraz sert bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapın. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER