MALZEMELER
1/2 paket makarna
300 gr. tavuk göğüs eti
1 çay bardağı krema
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
6 adet mantar
Tuz
Karabiber
Tavuk etlerini uzun şeritler halinde kesin. Az yağlı tavada, mantarlarla birlikte iki çorba kaşığı tereyağında kızartın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavuk etlerinin üzerine kalan tereyağını ve makarnayı ekleyin. Çiğ krema, tuz, karabiber ilave edip yedi dakika daha pişirin. Son olarak kaşar peyniri rendeleyerek servis yapın.
Biber yatağında semizotu
MALZEMELER
1/2 demet semizotu
3 adet kırmızı biber
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4 adet kiraz domates
Tuz
Biberleri ikiye bölüp tohumlarını temizleyin. Semizotunun yapraklarını, yoğurdu, dövülmüş sarımsağı, sirkeyi, zeytinyağını ve tuzu harmanlayın. Biberleri servis tabağına alın. İçlerine karışımı koyun. Kiraz domatesle süsleyip servis yapın.