YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Enginarlı börek
* 2 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta
* Tuz
İçi için:
* 3 adet haşlanmış enginar
* 200 gr. parça et
* 1 adet domates
* Kekik
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika dinlendirin. Eti, doğranmış soğanla birlikte üç dakika kavurun. Üzerine doğranmış domatesi ekleyip karıştırın, haşlanmış enginarları da ekleyin. Hamuru iki parçaya bölüp açın. Birini fırın kabına yerleştirip içine enginarlı içten doldurun. Üzerine yine hamuru koyup kenarlarını kapatın. Son olarak üzerine bir yumurta sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yumurtalı taze fasulye
* 300 gr. taze fasulye
* 2 adet yumurta
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvı yağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.