Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Güveçte patlıcan
* 1 kilo patlıcan
* 300 gr. kıyma
* 3 adet orta boy patates
* 2 adet kuru soğan
* 4 adet yeşilbiber
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
Patlıcanları alacalı soyulup doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda kızartın, ardından patlıcanları kızartın. Kıymayı suyunu çekene kadar kavurun, üzerine biraz yağ ve kıyılmış soğanları da koyup birlikte kavurun. Doğranmış biber ve salçayı da ekleyip kavurun. Suyunu çekince tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Bir su bardağı sıcak su katıp bir taşım kaynatın ve küçük güveçlere paylaştırın. Üzerlerine domates ve biber dizip üstleri hafif kızarana kadar fırında pişirin.

Havuç lokması
* 1 kg. havuç
* 1 su bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
* Hindistancevizi
Havuçları rendeleyip şekerle güzelce sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. Üç-dört dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ise ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA