YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Güveçte patlıcan
* 1 kilo patlıcan
* 300 gr. kıyma
* 3 adet orta boy patates
* 2 adet kuru soğan
* 4 adet yeşilbiber
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
Patlıcanları alacalı soyulup doğrayın ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda kızartın, ardından patlıcanları kızartın. Kıymayı suyunu çekene kadar kavurun, üzerine biraz yağ ve kıyılmış soğanları da koyup birlikte kavurun. Doğranmış biber ve salçayı da ekleyip kavurun. Suyunu çekince tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Bir su bardağı sıcak su katıp bir taşım kaynatın ve küçük güveçlere paylaştırın. Üzerlerine domates ve biber dizip üstleri hafif kızarana kadar fırında pişirin.

Havuç lokması
* 1 kg. havuç
* 1 su bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
* Hindistancevizi
Havuçları rendeleyip şekerle güzelce sote edin. Pişirme sırasında tarçın ilave edin. Üç-dört dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ise ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Hindistancevizine bulayın. Buzdolabında 20 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.