YAZARA MAİL GÖNDER Meyveli tart

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 adet yumurta
200 gr. tereyağı
1 paket vanilya
Tuz
2.5 su bardağı un İçi için:
1.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt Üzerine:
Böğürtlen, kayısı, çilek
1 paket tart jölesi

Yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı, vanilya, bir tutam tuz ve unu iyice yoğurduktan sonra 28 cm'lik tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. İçi için derin bir kapta tozşeker, ceviz, yumurta ve sütü karıştırın. Tart hamurunun üzerine yayın. 200 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra üzerini böğürtlenle kaplayın. Dilimlenmiş kayısı ve çilek yerleştirin. Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın ve kaşıkla meyvelerin üzerine gezdirin. 15 dakika beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.

Havuçlu tavuklu pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 adet tavuk but
Tuz
Karabiber

Küçük doğranmış tavuk etini suyla pişirin. Tavuklar suyunu çekip, pişince iki-üç yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, sürekli karıştırarak kızartın. Pirinç ve rendelenmiş havucu kavurun. Üzerine kaynar su koyup pişirin. Altını kapatıp tavukları katın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.