YAZARA MAİL GÖNDER Bakla mantısı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. iç bakla
2 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
8-10 dilim mozzarella peyniri
Bir su bardağı iç baklayı iki su bardağı suda haşlayıp blender'dan geçirin, Üzerine un, sıvı yağ, dereotu, peynir, tuz ve sert bir hamur elde edecek kadar su ekleyip yoğurun. Dinlendirip merdane ile açın ve küçük parçalara kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Kalan baklaları tereyağında soteleyin. Tuz, baharatlar, iki su bardağı su ve mısır nişastasını ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirip hamurların üzerine dökün. Mozzarella peyniri dilimleri ile servis yapın.

Kup piramit


MALZEMELER
2 paket bitter çikolata
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı

Yağ ve kremayı eritin. Çikolataları bir bıçakla ince ince kıyıp kremalı karışıma ilave edin ve erimesini sağlayın. Kırılmış bisküvi ve cevizleri karıştırıp kuplara paylaştırın. Üzerlerine çikolatalı karışımı dökün. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.