YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem ?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kırmızı biberli tavuk sarması
1 kg. kırmızı biber
1 çorba kaşığı silme tereyağı
Tuz
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet tavuk göğsü
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 adet taze soğan
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve tuzlu suda haşlayın. Tereyağı, rendelenmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Tavuk göğüslerini açın ve ince dövün. Biberlerin kabuklarını çıkarın. Yarısını tek kat olarak yayıp üzerine tavukları yerleştirin. Tereyağlı karışımı tavuklara sürün. Üzerine kaşar peynirini ekleyin. Kalan biberleri üzerine serip rulo yapın. Bir fırın tepsisine yerleştirip alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Taze soğan serperek servis yapın.

Patlıcanlı şehriye pilavı
1.5 su bardağı arpa şehriye
2 kemer patlıcan
1 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tereyağını eritin. Üzerine doğranmış patlıcanları ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine arpa şehriyeleri ve sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Kuş üzümlerini de ilave edip beş dakika daha pişirin. Pilavı dinlendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.