YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patatesli fava
1 su bardağı iç bakla
2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
3 adet kesme şeker
5 su bardağı su
5'er dal dereotu, nane, maydanoz
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 adet kırmızı biber
Baklaları yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve bir kaba alın. Üzerine ince ince doğranmış soğan ile zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edip 35- 40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin. İçine rendelenmiş patatesi ekleyip karıştırın ve bir kalıba boşaltın. Karışımı dolapta en az iki saat bekletin. Ardından servis yapacağınız tabağa ters çevirerek çıkarın. İnce kıyılmış dereotu, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.

Girit ezmesi
300 gr. lor peyniri
100 gr. beyaz peynir
50 gr. dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet fesleğen
1 çay kaşığı kekik
Peynirleri ezin. İçine ince doğranmış fesleğeni ve çok ince doğranmış dolmalık fıstığı ekleyin. Kekik, zeytinyağı ve gerekirse bir miktar tuz ilave edip karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.