YAZARA MAİL GÖNDER Kremalı ıspanaklı tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
10 adet ıspanak yaprağı
3 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
5 dal maydanoz
2 çay bardağı çiğ krem
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Tavuk etlerini inceltip ikiye kesin. Ispanak yapraklarını kıyın ve soğanı rendeleyin. Tereyağını tavada eritin, soğanı ve ıspanakları ekleyip altı-yedi dakika pişirin. Üzerine doğranmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın. Ispanaklı malzemeyi etlerin içine sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Kremayı tereyağında kaynatın, tavukların üzerine dökün.

Zeytinyağlı kabak
MALZEMELER
3 adet kabak
1 adet domates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Kabakları iri iri doğrayın. Doğranmış soğan, kabak, sarımsak ve zeytinyağını 15 dakika pişirin. Ardından küp küp doğranmış domatesleri ilave edip beş dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.