YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcan sefası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
3 bostan patlıcanı
200 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
10 adet zeytin
1 adet kabak
1 kırmızı biber
4 dal maydanoz
4 diş sarımsak

Patlıcanları ikiye bölüp içlerini biraz çıkarın, üzerlerine zeytinyağı sürüp fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Çıkardığınız patlıcan içlerini küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti 10 dakika kadar kavurun. Üzerine küp küp doğranmış sebzeleri ve patlıcanın içlerini de ekleyip kavurmaya davam edin. Sebzeler ve etler iyice pişince, zeytinleri doğrayıp ekleyin. Ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu ilave ederek ocaktan alın. Bu karışımı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurarak servis yapın.

Tuzlu kurabiye
MALZEMELER
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 adet yumurta akı

Kabın içine tereyağını koyup, üzerine iki su bardağı un ilave edip yoğurun. Tuz, mahlep ve yumurtayı ilave edin. Gerekirse biraz daha un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Üzerine yumurta akı sürüp 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.