YAZARA MAİL GÖNDER Boşnak böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ İçi için:
4 adet patates
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Kimyon
Tuz
Karabiber
Hamuru hazırlamak için 2.5 su bardağı un, tuz ve sirkeyi, yavaşça su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayıp bezelere ayırın. Üzerine sıvı yağ sürüp 20 dakika bekletin. Haşlanmış patatesi ezin, rendelenmiş soğan ve baharatlarla karıştırın. Kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Hamuru açıp üzerine biraz daha yağ sürün. İç malzemeyi paylaştırıp uzun şeritler yapın. İkiye katlayıp tepsiye yerleştirin. 190 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Mercimekli salata
MALZEMELER
1 tutam Akdeniz yeşilliği
3-4 yaprak göbek marul
5 adet kiraz domates
6 yaprak roka
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı yeşil mercimek
Tuz

Mercimekleri yumuşayana dek haşlayın. Yıkanıp suyu süzülmüş Akdeniz yeşillikleri, roka yaprakları ve göbek marulu elinizle kopartıp, derin bir kaseye alın. Üzerine kiraz domatesleri atın. Tuz katıp zeytinyağı gezdirin. Yeşil mercimeği üzerine döküp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.