YAZARA MAİL GÖNDER Kabak dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
6 adet tombul kabak
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz ve dereotu
8-10 dal nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Kabakları yıkadıktan sonra üstlerini kesip kapak yapın. Ardından içlerini oyun ve tuzla ovun. Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın. İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin. Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyu koyun. Orta ateşte 30 dakika pişirin.

Cevizli erişte
MALZEMELER
1 paket erişte
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
100 gr. beyaz peynir
Tuz

Suyu kaynatıp, içine erişteyi, tuzu ve tereyağını ekleyip 10-15 dakika pişirin. Erişteler suyunu çektiğinde, tahta kaşıkla bir-iki kez çevirin. Erişteyi servis tabağına aktarın. Ceviz ve peyniri karıştırıp eriştenin üzerine serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.