Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kabaklı börek
* 4 adet kabak
* 6 adet yufka
* 1/2 demet maydanoz, dereotu, nane
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* Tuz
l Karabiber
Kabakları rendeleyin. Üzerine tuz serperek 5 dakika bekletin. İyice sıkın. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, bir adet yumurta, tuz ve karabiber ekleyin. Kalan yumurtaları çırpın. Üzerine yoğurt, 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiber katıp çırpın. 3 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek tepsiye koyun. Kabaklı harcı yayın. Üzerine yoğurtlu karışımın yarısını yayın, un serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirip en üste yoğurtlu harcı koyun. 180 derece fırında pişirin.

Tavuklu kırmızı biber sarması
* 4 adet kırmızı biber
* 500 gr. tavuk göğüs eti
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay bardağı süt
* 20 gr. kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı nane
* Karabiber
Biberleri haşlayın, ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini ve kabuğunu temizleyin. İnce kıyılmış tavuk etini tereyağında soteleyin, baharatı ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini, sütü ve maydanozu ekleyin. Kırmızı biberleri harçla sarıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER