YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pirinçli enginar dolması
6 adet temizlenmiş enginar
1 soğan
1.5 su bardağı pirinç
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 demet dereotu
1 adet limon
2 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine pirinç, şeker, tuz ve tarçını ekleyip kavurmaya devam edin. İki su bardağı suyla birlikte limon suyunu da ilave edip üzerine enginarları dizin. Bir yağlı kağıtla üzerini örtüp tencerenin kapağını kapalı olarak yaklaşık 35 dakika pişirin. Enginarlar pişince üzerindeki yağlı kağıdı alıp enginarları servis tabağına alın. Tenceredeki pilavın içine dereotunu ekleyip karıştırın ve enginarların tam ortasına bastırtarak pilavı yerleştirin. Üzerine limon suyu sıkın.

Meyveli jöle
1 paket vişne jölesi
1 adet elma
1 adet muz
1 fincan vişne
1 adet küçük kavun
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve sonra vişneyle karıştırın. Meyveleri küçük küçük doğrayın. Kavunun içini oyup çıkarın. Doğranmış meyveleri kavuna doldurun. Sıvı haldeki jöleyi kavunun içine dökün. Buzdolabına koyun. İyice donunca, çıkarıp beklemeden servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.