YAZARA MAİL GÖNDER Köfteli dizme

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
450 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek
Tuz
Kimyon
Karabiber
4 adet patates
2-3 adet domates
1/2 su bardağı su
3 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
2 adet sivri biber
Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek, tuz, kimyon ve karabiberi; özleşene kadar yoğurun. Harçtan yuvarlak köfteler hazırlayın. Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Domatesleri de dilimleyin. Domates ve patates dilimlerini köftelerle beraber tepsiye sırt sırta dizin. Üzerine ayıklanmış bütün sarımsakları koyup, suyu ekleyin. Fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp maydanoz ve sivri biberle süsleyerek, servis yapın.

Kolay kruvasan
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
3 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı süt
Ekmek hamurunu tereyağıyla yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkartıp, unlanmış tezgahta açıp üçgen şeklinde kesin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup sarın. Üzerine sütle çırpılmış yumurtayı sürüp 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.