MALZEMELER
300 gr. taze bezelye
4 adet kuzu pirzola
3 dal taze nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1.5 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yıkanmış bezelye tanelerini tencereye koyup üzerine su, tuz, taze nane ve tereyağını koyup kapağı kapatın. Bezelyeler pişene kadar haşlayın, sıcakken ezip püre yapın. Tavaya sıvı yağı koyup kızdırın, piyazlık doğranmış soğanları biraz kavurun. Pirzolaları tavaya ekleyip iki yüzünü de 5'er dakika pişirin, istediğiniz baharatlarla lezzetlendirin. Servis tabağına aldığınız bezelye püresinin üzerine pirzolaları koyup sıcak servis yapın.
Büzgü börek
MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
400 gr. pazı yaprağı
100 gr. beyaz peynir
2 adet soğan
Soğanı rendeleyip elinizle ovalayın. Üzerine pazı yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş peyniri de ilave edin. Yufkaları süt ve yağ karışımı ile ıslatın ve tam ortasına pazılı karışımdan koyun, yanlarda kalan yufkayı üzerine kapatın, elinizle büzdürün. Ortadan kesip tepsiye yerleştirin. 200 derecedeki fırında pişirin.