Tavuklu semizotu
* 1 demet semizotunun yaprağı
* 10 adet kiraz domates
* 2 adet orta boy soğan
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Pul biber
* 1/2 limonun suyu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
* Kimyon
Semizotunun yapraklarını yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını bir tavada eritip tavuğu ekleyin. Üzerine karabiber, kimyon, pulbiber ve tuz ilave edip soteleyin. Daha sonra semizotunu üzerine ilave edin. Küçük bir kapta limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp semizotunun üzerine gezdirin.
Sosisli cips
* 3 adet patates
* 2 adet sosis
* 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
* 1 çay kaşığı tuz
Patatesleri soyun, sebze soyacağıyla çok ince bir şekilde cips dilimlerine ayırın. Suyun içinde 10 dakika nişastasının gitmesi için bekletin. Daha sonra çöp şişlere dört beş tanesini geçirin. Arasına sosisi de geçirip tekrar patates sıralayın. Bu şekilde hazırlayıp kızgın yağın içine atıp güzelce kızartın. Tavadan alır almaz üzerine acı biberi ve istediğiniz baharatları serpin.