Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı tart

MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
600 gr. ıspanak
3 diş sarımsak

Yufkalardan bardak ağzı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Üzerine sıvı yağ sürüp üç kat olarak tartölet kaplarına yerleştirin. 190 derecedeki fırında beş dakika kadar pişirip çıkartın. Kalan yağda sarımsakları ve ıspanağı güzelce kavurun. Soğuyunca yufkaların üzerine paylaştırın.

Biber dolması
MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarmısak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edin. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Dondurmalı krem karamel
MALZEMELER
5 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı süt
Üzeri için:
3 çorba kaşığı toz şeker
4 top vanilyalı dondurma

Yumurtaları çırpın. Üzerine şekeri, vanilyayı ve sütü ekleyip çırpın ve bir süzgeçten geçirin. Fırına dayanıklı kaplara aktarıp 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın. Üzerine toz şekeri serpip, fırının ızgarasını açıp şeker yanıncaya kadar tutun. Dondurma ile servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA