YAZARA MAİL GÖNDER Soğan yahnisi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
6 adet soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz

Dörde bölünmüş soğanları tereyağında beş dakika kavurup eti ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir su bardağı sıcak su ve tuz koyup et yumuşayıncaya kadar pişirin.

Meyveli tatlı
MALZEMELER
3 adet şeftali
8 adet mürdüm eriği
2 adet elma
1 adet armut
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Meyvelerin kabuklarını soyup doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine bir çay bardağı su koyup üç dakika kaynatın ve şekerini koyun. Bir çorba kaşığı nişasta ile koyulaştırın. Süt, şeker, nişasta ve vanilyayı kaynatın. Çok koyulaşmadan cam bir kaba boşattıktan sonra üzerine pişen meyveleri koyup soğutun.

Zeytin piyazı
MALZEMELER
6 dilim pastırma
1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
1'er demet taze soğan ve maydanoz
1'er adet kırmızı ve sarı biber
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Soğan ve maydanozu kıyın. Yeşil zeytini, biberleri, kıyılmış pastırmayı ve dövülmüş cevizi karıştırın. Bir kasede biber salçası, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Zeytinyağını ekleyin ve bu sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.