YAZARA MAİL GÖNDER Bahar böreği

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2'şer demet taze soğan, maydanoz ve nane
4 çorba kaşığı lor peyniri

Unu ve tuzu harmanlayın, üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Kıyılmış yeşilliklerle peyniri harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın, iç malzemeyi paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı yağda kızartın.

Sebzeli sulu köfte
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates, havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su
Tuz Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su aynamaya başladığında; köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin.

Muhallebili şeftali tatlısı
MALZEMELER
1 lt. süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali
6 çorba kaşığı toz şeker

Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerine şekerini dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.